/

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Αν νοσταλγήσατε την κλασική μαμαδίστικη μακαρονάδα ο “Ακάκιος” άνοιξε και μας τη θυμίζει. Η ομάδα του “Κυρ – Αρίστου” στη γνωστή γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου μας υποδέχεται σε ένα μαγαζί που θυμίζει έντονα μοναστηριακό σκηνικό. Μακαρόνια με κοτόπουλο, με κόκορα, με μοσχαρίσιο κιμά, με πεκορίνο και πολλά ακόμα εκλεκτά πιάτα με έμφαση στην παραδοσιακή κουζίνα και στη γευστική φινέτσα συνθέτουν την πληθωρική κουζίνα του “Ακάκιου”. Στο μενού θα πρέπει να προσθέσουμε τη μεγάλη επιλογή του “Ακάκιου” με πίτσες παραδοσιακών υλικών και εκπληκτικών γεύσεων. Γιαουρτλού, ιμάμ, φρέσκων λαχανικών, χωριάτικης και πολλών ακόμα επιλογών σε προσκαλούν να δοκιμάσεις και να απολαύσεις τις προτάσεις ενός από τα ελάχιστα μαγαζιά που υποστηρίζουν φανατικά την ελληνική εκδοχή της μοντέρνας κουζίνας.

Την περασμένη Παρασκευή βρισκόμουνα στο σπίτι φίλου μου στο Παλαιό Φάληρο και του έριξα την ιδέα να θυμηθούμε τις κλασικές μακαρονάδες της μάνας μας, οπότε βέβαια καταλήξαμε στο ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΙΚΟ ΑΚΑΚΙΟΣ (Α), νοσταλγώντας τον νεαρό καλόγερο που δεν ξεχνούσε την παραγγελία του ηγούμενου του, να προμηθευτεί τα μακαρόνια της εποχής τους, δηλαδή τα ΜΙΣΚΟ!! Από τότε φυσικά οι εποχές άλλαξαν άρδην, τα μακαρόνια βαφτίστηκαν σπαγγέτι, η αγορά κατακλύστηκε από πολλές ιταλικές μάρκες, στις οποίες προστέθηκαν και τα χειροποίητα, φρέσκα ζυμαρικά, ενώ οι πιτσαρίες και τα σχετικά φαγάδικα κατέκλυσαν το σύμπαν!! Οι οικολόγοι μας λένε συνεχώς ‘προστασία και επιστροφή στη φύση’, ενώ ο ευφυής επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, επιστρέφοντας στην παραδοσιακή εστίαση, ιδρύει τα τελευταία χρόνια στο Παλαιό Φάληρο την αλυσίδα Κυρ Αρίστος, με την ψαροταβέρνα ΨΙΨΙΝΑ, το κεμπαπτζίδικο, το παντοπωλείο, το ντελικατέσεν – τσιπουράδικο, και, από τον περσινό Ιούνιο, τον ΑΚΑΚΙΟ!! Ο Α βρίσκεται στην οδό Αγίας Τριάδος, ένα τετράγωνο μόλις απ’ τη διασταύρωση της Λ. Αμφιθέας με την Ανδρομάχης, καθώς κι απ’ την εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Το μενού το έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Γρηγόρης Τσακίρης, το δε μαγαζί λειτουργεί από Δευτέρα-Παρασκευή, από 18.00-01.00 (η κουζίνα), ενώ τα Σ/Κ, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι την 01.00 νυχτερινή.

piperman, Ask4food.gr

Λεβεντόπαιδο Αρίστο μπες στο μαγαζί και κλείστο! Για μένα ο κυρ Αρίστος είναι ΜΑΓΚΑΣ. Βάσει της εμπειρίας που είχα, μου άφησε την εντύπωση πως δεν έχει σαν κύριο σκοπό να κονομήσει αλλά να έχει γεμάτα τα μαγαζιά του και να ικανοποιεί τους πελάτες του με το μικρότερο δυνατό κόστος (για τον πελάτη).

VAGELIS, Ask4food.gr

Τα παιδία του σέρβις ευγενέστατα και εξυπηρετικά. Μας έφεραν άμεσα καρεκλάκι για το μωρό και ψωμάκι που τους ζητήσαμε πρίν κάν παραγγείλουμε για να το απασχολήσουμε. Η κουζίνα άψογη σε σβελτάδα και όλα ήρθαν σωστά χωρίς κανένα λάθος. Οι άνθρωποι ήταν κυριολεκτικά απο πάνω μας για ότι ζητήσουμε λές και επρόκειτο για εστιατόριο 5αστερου ξενοδοχείου.

aboutspy, Ask4food.gr

O Ακάκιος είναι αυτό ακριβώς που αυτοπροσδιορίζεται…μακαρονάδικο! Δεν το παίζει ιστορία για αγρίους, ιταλικά φούμαρα και πράσινα άλογα για να δικαιολογήσει την υψηλή κοστολόγηση, σε μια φθηνή πρώτη ύλη όπως συνηθίζεται. Μην περιμένετε όμως ότι θ’ απολαύσετε γευστικά ταξίδια, που θα σας ταξιδέψουν νοερά μέχρι την Ιταλία. Όχι. Εδώ θα γευτείτε απλούς, μεσογειακούς αλλά ίσως λίγο ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών με τίμιο κόστος κατά την άποψή μου, ή για να το θέσω λίγο πιο σωστά, πιο τίμιο σε σχέση με τα υπόλοιπα εστιατόρια του είδους του.

PONTIKI, Ask4food.gr